Op zondag 27 september tijdens de eucharistieviering van 11.30 uur, zal het 100-jarig St. Pancratius Basiliekkoor uit Tubbergen (Ov) de gezangen uitvoeren. Dit gemengde koor (55 leden)staat onder leiding van Jeroen Hulshof en wordt op het orgel begeleid door Henk Linker, concert-organist. Tevens zal de bekende sopraan Karin Hertsenberg haar medewerking verlenen bij de solo van het prachtige Laudate Domine van W.A. Mozart. Het belooft een prachtige viering te worden. Het koor zal als openingslied het Ave Verum van W.A. Mozart zingen. De vaste gezangen , het Kyrie, Gloria, Sanctus en Agnus Dei komen uit de 4-stemmige Missa Brevis van W.A. Mozart, waarbij de soli worden vertolkt door de eigen solisten van het koor. Tijdens de collecte zal het Laudate Domine worden gezongen door soliste Karin Hertsenberg in samenzang met het koor. Als communielied is gekozen voor het Russische Ave Maria, Bogoroditse van S. Rachmaninov. Bij het slotakkoord zingt het koor het Domine Salvum Fac van A. Giesen.

Het St. Pancratius Basiliekkoor uit Tubbergen bestaat dit jaar 100 jaar. Het gemengde koor onder leiding van Jeroen Hulshof zingt wekelijks tijdens de eucharistievieringen, o.a. Gregoriaans als Latijns en Klassiek. Jaarlijks verzorgt het koor het zogeheten Glasrijk Concert bij gelegenheid van de Internationale Glasmanifestatie, Glasrijk Tubbergen, aanvang oktober. Ook in het buitenland heeft het koor acte de presence gegeven o.a. in Rome, waar in de St. Pieter en de Friezenkerk werd gezongen tijdens de hoofdmis . Daarnaast heeft het koor de H. Mis verzorgt in South Cathedral in Beijing (China) en het Koninginnedagconcert op de Nederlandse Ambassade in Beijing in 2008.

Karin Hertsenberg is een sopraan van (inter)nationale allure. Zij won het prestigieuze TROS-TV programma “Una Voce Particolare” en trad zowel in binnen- als buitenland op samen met diverse bekende artiesten, koren en muziekgezelschappen.