Wie ontmoet u bij Me miseram quid agam/Min al acmaaq?
-muzikaal treffen in een gastvrije kerk-

Op 18 november voert het professionele kamerkoor Studium Chorale in de Onze Lieve Vrouwebasiliek in Maastricht nieuw werk van Gerard Beljon uit: Me miseram quid agam/Min al acmaaq.

Beljon verenigt in dit werk westerse muziek, de gregoriaanse melodieën van het eeuwenoude Maastrichtse Paasspel afkomstig uit de OLV basiliek, met klanken uit het Midden-Oosten en laat in het Latijn en Arabisch emoties doorklinken die over eeuwen, landsgrenzen en culturele achtergronden heen gaan. Zo slaan componist en koor een muzikale brug tussen oost en west. Er ontstaat een kunstvorm die gevoed wordt door twee verschillende culturen, maar belangrijker nog; er ontstaat begrip, verdraagzaamheid, verbinding, eenheid.

Net als in de muziek hopen wij die verbinding tot stand te kunnen brengen tussen mensen onderling, tussen mensen met verschillende culturele achtergronden, uit AZC’s en mensen die sinds kort een verblijfsvergunning hebben gekregen. Zodat er, door samen te luisteren, te ervaren en te praten, meer begrip en verbinding ontstaat.

Studium Chorale verwelkomt mensen uit een AZC of met een verblijfsvergunning gratis, om samen te genieten van de muziek. U kunt elkaar tijdens het concert ontmoeten en na afloop onder het genot van een kop koffie of thee vrijblijvend met elkaar in gesprek gaan.

Tevens hoort u de mooiste koormuziek van o.m. Guerrero, Duruflé en Gjeilo en bespeelt Marcel Verheggen het prachtige Séverin-orgel.

Laten we elkaar ontmoeten, het gesprek aan gaan, de verbinding voelen!

Concert: 18 november 2022, 20.00 uur, Onze Lieve Vrouwebasiliek
Info & Tickets: www.studiumchorale.nl