De Avond van de Martelaren, georganiseerd door “Kerk in Nood”, vindt dit jaar plaats in onze basiliek op vrijdag 5 april. Wij bidden dan voor de geloofsgetuigen van onze tijd, christenen die vervolgd, gearresteerd of vermoord worden omwille van het geloof.

Bekijk de oproep van paus Franciscus. Bekijk de film:

Iedere Goede Vrijdag bidt paus Franciscus de kruisweg bij het Colosseum in Rome, symbool van de eerste martelaren. In de aanloop naar Pasen bidden wij tijdens de Avond van de Martelaren ook in 2019 met hem mee voor deze getuigen van ons geloof: op 5 april in Maastricht Basiliek van Onze Lieve Vrouw Sterre der Zee

De avond begint steeds om 18.30 uur met een Eucharistieviering, gevolgd door een kruisweg met getuigenissen en muziek tot ongeveer 21 uur. Dit jaar horen we onder meer het verhaal van Blessing (23 jaar), een Nigeriaanse studente die haar moeder en zus verloor toen Fulani herders tijdens het avondmaal plots hun huis binnenvielen.

De getuigenissen – uit Nigeria, maar ook uit Syrië, Indonesië en Kenia – laten zien dat het ook vandaag de dag niet vanzelfsprekend is om in vrijheid in Christus te geloven. Gebed voor de martelaren, hun nabestaanden én hun vervolgers is daarom essentieel. Komt u ook? Aanmelden is niet verplicht, maar gezien het verwachte aantal mensen (ook van buiten de parochie) wel gewenst.