10 oktober, feest van Onze Lieve Vrouw Sterre der Zee

Het bisdomfeest van Onze Lieve Vrouw Sterre der Zee begint op zaterdag 6 oktober met de Pelgrims-voettocht vanaf de Sterre der Zee-kapel van Winthagen (Voerendaal). Opening en reiszegen vinden plaats om 9.15 uur. De pelgrims lopen dan via Schin op Geul en Houthem Sint Gerlach naar de basiliek van de Sterre der Zee in Maastricht, waar rond 17.00 uur de ontvangst van de pelgrims in de parochiezaal plaatsvindt. Onderweg zijn twee momenten van rust en bezinning, om 11.30 uur in de kerk van Schin op Geul, en om 14.25 uur in de Gerlachuskerk in Houthem. Wie wil kan ook een gedeelte van de route lopen. Het thema is dit jaar: “In de stormen van het leven houden wij ons oog gericht op de Sterre”. Aanmelden hoeft niet, deelname is gratis.

Woensdag 10 oktober is dan de grote dag.  Om 10.00 uur vindt de Plechtige Hoogmis plaats, met als hoofdcelebrant mgr. dr. J. Hendriks, hulpbisschop van Amsterdam-Haarlem.

Om 15.00 uur houden we, zoals voorgaande jaren, een plechtig Maria-lof met Ziekenzegening. Daarvoor zijn alle Maastrichtse verzorgingshuizen aangeschreven, maar wie op eigen gelegenheid kan komen is natuurlijk ook van harte welkom. In deze viering wordt Maria Sterre der Zee geëerd, en krijgen alle zieken de zegen met het Allerheiligste.

We sluiten de dag af om 19.00 uur, met een Grote Bidweg. De Bidweg volgt de eeuwenoude route, en bij drie plekken onderweg zal een korte statie plaatsvinden voor bezinning en gebed.