In samenwerking met Artsen Zonder Grenzen
Het aanhoudende geweld in Oost-Oekraïne heeft verwoestende gevolgen. Ook na het staakt-het-vuren nemen de noden toe. Om medische hulp te kunnen verlenen en om slachtoffers te kunnen voorzien in hun basisbehoeften vinden er twee benefietconcerten plaats – uitgevoerd door Barbara Haveman, sopraan, Mirouslava Yordanova, mezzosopraan, en het Maastricht Chamber Orchestra onder leiding van Federico Santi.
De concerten zullen gepresenteerd worden door Lies Steppe. De ingezamelde gelden komen ten goede aan de Oost-Oekraïense bevolking in de vorm van basale hulpgoederen, vaccins, medicijnen en medische ondersteuning. De opbrengsten gaan integraal naar Artsen Zonder Grenzen België, die op dit moment ter plekke hulp biedt en zicht heeft op de humanitaire noden van de bevolking van Oost-Oekraïne.

Programma
Arvo Pärt: Cantus in Memoriam of Benjamin Britten
Giovanni Battista Pergolesi: Stabat Mater
Het Cantus in Memory of Benjamin Britten van Arvo Pärt is een herdenking van de slachtoffers van het conflict en van de MH17 ramp. Een klok klinkt door de hele Cantus, is uitdrukking van rouw en wordt uitgevoerd door een kind, ter nagedachtenis aan de kinderlevens die verloren zijn gegaan.
Het Stabat Mater is een meditatie van het leed van de Moeder Gods over haar gekruisigde zoon, die ons uiteindelijk brengt naar hoop en leven. Door de kracht van de muzikale dialoog kunnen we de slachtoffers en nabestaanden laten weten dat we delen in hun verdriet.

Datum en locatie
Dinsdag, 31 maart 2015 om 20. 00 uur in de Onze Lieve Vrouw Basiliek, Maastricht (NL);
Woensdag 1 april 2015 om 20.00 uur in de Onze Lieve Vrouw Basiliek, Tongeren (BE)

Entree
Volwassenen: 15 € Studenten: 10€ Kinderen (tot 12 jaar): 5€
De kaarten kunt u online bestellen via www.benefiet-oost-oekraine.com of via e-mail gericht aan tickets@benefiet-oost-oekraine.com.

Meer informatie
www.benefiet-oost-oekraine.com