Ruim tien jaar lang is de Maastrichtse Onze Lieve Vrouwebasiliek, ‘de Slevrouwe’, in restauratie geweest.
Resultaat: een stralend herboren kerkcomplex en… een eigen tijdschrift. Slevrouwe.

Slevrouwe Magazine

Toen pastoor Kurris voor de zoveelste keer op zoek was naar middelen om het enorme opknapkarwei te bekostigen, werd hem spontaan de hand gereikt door Daniëlle Dessart van DD Communications, uitgever van onder meer Top Shops’ X-clusive Magazine. Zij zag het in een flits voor zich: er moest een glossy komen. Een ‘Holy Glossy’.

Unicum
Voor de uitgave werd een onafhankelijke Stichting Slevrouwe opgericht, die ook de opbrengsten beheert. De winst, verkregen uit advertenties, losse verkoop en belangeloze arbeid, komt ten goede aan restauratie en onderhoud van de Basiliek. Het team van Daniëlle Dessart nam de creatieve invulling en de productie voor zijn rekening. Een redactie bestaand uit Angenies Brandenburg, Régis de la Haye, Fons Kurris, Lou Spronck en Jan van Tol (fotografie) ging aan de slag, en samen met mijnheer pastoor stortte Sabine Dessart zich succesvol op de commerciële invulling. Het moest iets worden wat niet eerder was vertoond, iets unieks.

Gastschrijvers
Gedurende het redactiewerk groeide het concept uit tot een magazine waarin de schoonheid van een tweeduizend jaar oude Kerk en een wereldlijke ‘luxury lifestyle’ zijn bijeengebracht. Kazuifels, Maria-mantels, nieuwste uitgaansfashion. Antieke kerkjuwelen, hedendaags design. Boutiques, hotels, restaurants èn een stille kapel. Met muziek iets te vieren hebben, in de liturgie èn op straat.
Uitgenodigde gastschrijvers aarzelden geen moment om een bijdrage te leveren, veelal op hun vakgebied: Martijn Akkerman, Laur Crouzen, Gerard Kessels, Hadewych Minis, Cécile Narinx, Ed Spanjaard. Toeleveranciers en onderhoudspartners van de Basiliek, en vele andere al dan niet Maastrichtse ondernemers steunden de uitgave vanuit hun hart en kochten redactionele ruimte met hard geld.

Presentatie
De ‘Holy Glossy’ wordt aangeboden op 10 oktober 2014 om 17.00 uur.
Slevrouwe is daarna te koop à € 4,95 in het Accueil van de kerk, en, gedistribueerd door een team van vrijwilligers, bij boekhandel de Tribune, diverse tabaks- en tijdschriftwinkels, boekhandel Dominicanen.