In de Onze Lieve Vrouwekerk worden rondleidingen gegeven door de eigen gidsen van de kerk. Dezen hebben daartoe een speciale opleiding gehad, en zijn ook als enigen bevoegd om rondleidingen in de kerk te geven in de oostcrypte en langs de romaanse kapitelen van de kooromgang. Op verzoek kan er ook een bezoek aan de Schatkamer worden gedaan.

Groepen die rondleidingen wensen, kunnen een afspraak maken via: info@sterre-der-zee.nl. Voor groepen geldt een tarief van € 10,- per persoon.

De Slevrouwe beschikt ook over een eigen audiotour, een prachtig initiatief in samenwerking met het Museum Catharijneconvent in Utrecht. Als u eens wat meer wil weten over de geschiedenis, alle mooie kunstwerken en verdere achtergrondinformatie van onze kerk, dan is dit een mooie gelegenheid! De audiotour is verkrijgbaar in ons accueil, waar de vrijwilligers u graag te woord staan. Duur van deze tour is circa 30 minuten, de prijs is € 3,- waarvan de helft voor onze kerk is. Kom en geniet van al het moois dat onze kerk te bieden heeft.

Een virtuele 360° rondleiding en impressie kan men men starten door hier te klikken.

Voor een korte rondleiding op papier kunt u deze Rondgang door de Onze Lieve Vrouwebasiliek downloaden.