Pelgrims-voettocht Onze Lieve Vrouw Sterre der Zee – 8 oktober 2022

Het bisdomfeest van Onze Lieve Vrouw Sterre der Zee begint op zaterdag 8 oktober met de Pelgrims-voettocht vanaf de Sterre der Zee-kapel van Winthagen (Voerendaal) naar de Onze Lieve Vrouw Sterre der Zee Basiliek in Maastricht.

De pelgrims lopen dan vanaf station Voerendaal richting de kapel in Winthagen, waar de opening en reiszegen om 9.15 uur zal plaatsvinden. Via Schin op Geul en Houthem Sint Gerlach lopen we naar de basiliek van de Sterre der Zee in Maastricht, waar pastoor Vries ons rond 17.00 uur zal verwelkomen. Hierna zal ter afsluiting een ontvangst zijn in de parochiezaal, pandhof of kruisgang.

Onderweg zijn twee momenten van rust en bezinning, om 11.30 uur in de kerk van Schin op Geul, en om 14.25 uur in de Gerlachuskerk in Houthem. Kapelaan John zal ons de hele tocht vergezellen. Wie wil kan ook een gedeelte van de route lopen. Het thema is dit jaar: “Samen op weg geleid door Sterre der Zee”. Ook kunt u op de dag zelf intenties aanleveren bij kapelaan John. Ook wordt u uitgenodigd om zelf teksten, gebeden, gedichten, liederen etc. mee te brengen voor de bezinningsmomenten, passend bij het thema.

Voor wie de volledige tocht te zwaar is, kan zich ook aansluiten bij de Sterre der Zee-kapel in Winthagen (22 km), in Schin op Geul bij Hotel Salden of de parochiekerk Schin op Geul (16 km), bij café De Holle Eik of de St. Gerlachuskerk te Houthem (10 km).

De doorgang van de tocht is onder voorbehoud van de coronamaatregelen. Raadpleeg de berichtgeving hierover op de website of facebook van de parochie Onze Lieve Vrouw Sterre der Zee.

Deelname is gratis, maar een vrije gave bij de afsluiting wordt op prijs gesteld.

Aanmelden vooraf is gewenst, via le.helden1@home.nl of 06-22520933
of een briefje naar Leo van der Helden, Kardinaal van Rossumplein 97A, 6221SZ Maastricht.