Orgelfestival L’Europe & L’Orgue

L’Europe & L’Orgue bestaat meer dan 60 jaar (1960-2020). Op dinsdag 19 juli 2022 opent Laurens de Man het internationale orgelfestival op het Séverin-orgel van de Onze-Lieve-Vrouwebasiliek. Een week later, op 26 juli, hoort u de befaamde Jean Baptiste Monnot (F), op het hoofdorgel van de Sint-Servaasbasiliek.

Op de dinsdagen erna (t/m 23 augustus) kunt u in een van de beide Basilieken genieten van nog een drietal top-organisten, resp. Anne-Gaëlle Chanon (F), Hans Leenders, de Deense Tina Christiansen en Marcel Verheggen met lichtkunstenaar Marcel Wierckx.

Op alle tussenliggende vrijdagen zijn er lunchconcerten (12.30 uur -13.00 uur) op drie verschillende locaties: de Onze-Lieve-Vrouwebasiliek op het OLV-plein, de Sint-Martinuskerk in Wyck en de Lutherse kerk in de Hondstraat.

Voor programma en meer info zie: www.orgelfestivalmaastricht.nl

Graag maken wij u attent op het bijzondere slotconcert van ons festival: “Dromen als Messiaen”, op dinsdag 23 augustus 2022 om 21.30 uur door organist Marcel Verheggen in samenwerking met lichtkunstenaar Marcel Wierckx. Bij dit prachtige concert hoor je niet alleen de klanken, maar zie je ook de bijpassende kleuranimaties, geprojecteerd op het orgel van de Sint Servaas. Een unieke uitvoering. Zie ook: www.dromenalsmessiaen.nl.

Reserveren voor deze concerten is niet nodig.