maria_bereikbaar_icon_192x192
STATE-OF-THE-ART PELGRIMAGE

Maria Bereikbaar

Onder de naam ‘Maria Bereikbaar’ is er vanaf 10 oktober 2016 een interactieve app gratis beschikbaar in de Appstore. Deze app richt zich vooral op jongeren tussen 10 en 16 jaar, maar is voor alle leeftijden en gezindten geschikt. Via een digitale pelgrimage maken jongeren op hun eigen manier kennis met de 600 jaar oude, rijke religieuze cultuurhistorie rondom Maria, Sterre der Zee Maastricht. De Merodekapel van de Sterre der Zee bij de Onze Lieve Vrouwe Basiliek vormt het startpunt van deze state-of-the-art pelgrimage.

Dagelijks bezoeken honderden mensen de kapel van de Onze Lieve Vrouwe Basiliek in Maastricht om bij Maria, Sterre der Zee een kaarsje op te steken. De een om Maria te eren, de ander om een moment van rust te zoeken, nog een ander om iemand te gedenken. Via de introductie van de app ‘Maria Bereikbaar’ hoopt het bestuur van de Onze Lieve Vrouwe Basiliek een vonkje van deze rijke traditie over te brengen naar een nieuwe generatie.

Samenwerking met het onderwijs

Samen met ruim 200 leerlingen van verschillende scholen uit het basis- en voortgezet onderwijs is deze interactieve app ontwikkeld die bestaat uit twee elementen: een pelgrimage met een smartphone/I-phone of tablet/I-pad langs de beroemde en eeuwenoude Maria Bidweg in de binnenstad van Maastricht. Deze pelgrimage met navigatie kan offline worden gelopen. Je ervaringen tijdens de pelgrimage kan je tijdens de tocht digitaal vastleggen in een logboek, dat je naar jezelf of iemand anders kan mailen.

Daarnaast kan men via de startpagina van de app kiezen voor een interactief digitaal spel over deze Bidweg. Dit spel kan thuis of op school gespeeld worden. Klassikaal via het smartboard of individueel op de computer. Meer informatie over ‘Maria Bereikbaar’ vindt u vanaf 10 oktober op onze website www.sterre-der-zee.nl