Op eerste Paasdag zal het Mannenkoor Borgharen Maastricht de plechtige eucharistieviering om 11.30 uur in de Onze-Lieve-Vrouwebasiliek muzikaal begeleiden. Het koor staat onder leiding van Fried Dobbelstein en zal aan het orgel worden begeleid door Sjef Streukens.
Uitgevoerd zullen worden de “Messe für Männerchorvan opus 172 in Bes van  Rheinberger, Joseph Gabriël, Duits componist, geb. 1839, ovl. 1901. Hij kreeg voor zijn werken door Paus Leo XIII de pauselijke Gregoriusorde in 1879 , het “Hallelujah” uit de “Messiah” van George Frideric Händel, “die Himmel rühmen” van Ludwig van Beethoven, “the Creation” van Willy Richter, naast werken van Fauré en Da Palestrina.
Het Mannenkoor Borgharen Maastricht bestaat sinds 1902 en is daarmee een van de oudste koren in Maastricht. Het koor heeft een uitstekende reputatie hoog te houden in binnen- en buitenland en telt momenteel zo’n vijftig zangers
Na afloop van de H.Mis zal aan de uitgang een collecte plaatsvinden om de kosten van deze opluistering voor het koor te dekken.