Ook in 2017 brengt philharmonie zuidnederland de Matthäus-Passion. De laatste dagen van Jezus Christus in een klassiek muzikaal jasje, volgens het Evangelie van Mattheus. De eerste versie van het stuk is geschreven in 1727, maar de officiële versie van het stuk komt uit 1736, dit is namelijk de meest complete versie. De passages komen letterlijk uit de bijbel, waar het verhaal begint bij het laatste avondmaal en eindigt bij Jezus’ zijn begrafenis.

De Matthäus-Passion wordt voor u gebracht door philharmonie zuidnederland onder leiding van dirigent Stephan MacLeod. Stephan MacLeod is opgegroeid in Genève, waar hij 10 jaar lang viool en piano studeerde aan het Conservatoire de Musique, vervolgens overgestapt naar zang en nu vooraanstaand dirigent die concerten geeft door heel Europa en verder met verschillende vooraanstaande orkesten. Stephan MacLeod heeft de Matthäus-Passion al eerder ten gehore gebracht met onder andere de Bachvereniging.

Samen met de solisten: Marcel Beekman (evangelist), Konstantin Wolff (Christus), Ilse Eerens (sopraan), Rosanne van Sandwijk (alt), Robert Getchell (tenor), Andreas Wolf (Bas) en de koren: Philips Philharmonisch Koor en Schola Cantorum Puerorum brengt philharmonie zuidnederland de Matthäus-Passion voor u.

De soepele overgangen in het stuk en de evangelist die het verhaal aan elkaar knoopt, zorgen ervoor dat het een prettige ervaring is om naar te luisteren. Het verhaal wordt duidelijk verteld met krachtige momenten maar ook met de rust die bij het verhaal hoort. Het verhaal raak je niet snel kwijt, door de solisten en het koor die het verhaal aan elkaar zingen.  Zeker de moeite waard van dit prachtige 3 uur durende verhaal.

De Matthäus-Passion wordt uitgevoerd in:
Theater aan het Vrijthof te Maastricht op woensdag 12 april om 19:30 uur
Kaarten zijn te koop via www.philharmoniezuidnederland.nl of bij het theater.